Op een woensdagmiddag in maart kunt u in het centrum in het wit geklede mensen tegenkomen die op een fluitsignaal bevriezen. Waarom doen ze dat? Ze willen u wijzen op het belang van diversiteit.
Diversiteit leren kennen is vaak diversiteit waarderen. En als je diversiteit waardeert, ben je minder geneigd te discrimineren. Een maatschappij waarin we gelijk naast elkaar leven in rust en harmonie, dat willen we toch allemaal?

 
week_racisme_01
In de week van 15 tot en met 21 maart biedt een veertigtal organisaties de Gentse Week tegen Racisme aan.
Een diversiteit aan activiteiten: tentoonstellingen, lezingen, theater, intercultureel ontbijt, stand-upcomedy, feest en nog meer.
Een diversiteit aan onderwerpen: lachen met de buren, nadenken over de Palestijns-Israëlische kwestie, meedoen aan het Iraanse vuurfeest, de droom van een Soedanees-Gentse kunstenaar zien, speeddaten, moskeebezoek, bij de buren op bezoek, een conferentie over Cuba met een swingende Noche Cubana, en nog veel meer. 
Een diversiteit aan organisatoren: Gastvrij Gent, Studentenvereniging Ozon, Iraanse buurtbewoners, Hassan Multiculturele Organisatie, Huis van het Nederlands, Aros vzw, Afghan Cultural Community Ghent, Vorming Plus, Parochies Brugse Poort, Hogeschool Gent, en nog een flink aantal meer.
Organisaties als het OCMW, de Stad Gent en het ACOD organiseren voor hun medewerkers speciale activiteiten. Er is een uitwisseling tussen jongeren uit Luik en Gent, in het kader van de stedenband. Het NTGent, de Stichting Auschwitz, het Gents Actieplatform en het Wereldcentrum hebben workshops op aanvraag. De bib biedt thematafels en keuzelijsten.
Noem het maar op, voor elk wat wils. Ook voor u.

Kijk snel op www.weektegenracisme.be. U kunt hier ook de visietekst ondertekenen en zo mee een vuist maken tegen racisme. Een programmabrochure kunt u verkrijgen bij een van de partners.

 
week_racisme_02


Op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, is iedereen van harte uitgenodigd op Gent Multicontent, het grote afsluitfeest. 15-17u in het Lakenmetershuis aan de Vrijdagmarkt (met dank aan het Willemsfonds Gent). Schepen Balthazar, een stand-upcomedian, Suzanne Van Well, muziekgroep TINI staan op het programma, er is een leuke tentoonstelling en een gezellige theekelder (14-18u). Iedereen welkom!

 
Studiedag ACOD Week tegen Racisme & Diversiteit te Gent op 16 maart 2010
 
ACOD_Racisme-diversiteit_16032010_Gent Studiedag_week_tegen_racisme_1

Studiedag_week_tegen_racisme_2 Studiedag_week_tegen_racisme_3


Informatie en brochures bij Intercultureel Netwerk Gent vzw:
Koopvaardijlaan 3 - 9000 Gent - 09 224 17 18 - info@weektegenracisme.be - www.weektegenracisme.be