auschwitz_2013-1
© Georges Boschloos / Stichting Auschwitz - vzw Auschwitz in Gedachtenis

De studiereis is geannuleerd in 2022 (COVID-19)

Vzw Auschwitz in Gedachtenis en Stichting Auschwitz hebben hun studiereis naar Auschwitz-Birkenau, die van maandag 11 tot en met vrijdag 15 april zou plaatsvinden, moeten afzeggen wegens de uitzonderlijke situatie die door de pandemie is ontstaan.


Meer dan 2.000 docenten en pedagogen hebben al aan deze studiereizen deelgenomen.

Met onze begeleiding willen we het evenwicht bewaren tussen objectieve duiding en subjectieve betrokkenheid, het rationele en het emotionele aspect.

 
Praktische informatie:

  • Het vervoer gebeurt per vliegtuig en het verblijf in volpension is voorzien in de MDSM te Oświęcim (Auschwitz in het Pools).
  • Het programma voorziet: geleide bezoeken aan de verschillende kampsites (Auschwitz en Birkenau), nabesprekingen, debatten met overlevenden, filmvoorstellingen, een algemene inleiding over de kenmerken van het systeem van de nazikampen en de genocides, enz.
    De overlevenden van de naziconcentratiekampen begeleiden de bezoeken aan de kampen en de debatten. Zij zijn de getuigen van deze tragische periode uit onze hedendaagse geschiedenis.
  • Prijs: € 550,00 per persoon (het saldo neemt de vzw Auschwitz in Gedachtenis voor haar rekening).
    Inbegrepen in de prijs: vliegtuigreis en luchthaventaksen,verblijf in gemeenschappelijke kamers in volpension in de Herberg MDSM te Oświęcim, geleide bezoeken aan de kampen met gidsen-tolken, seminaries, het transport ter plaatse ...
    Niet inbegrepen in de prijs: reisbijstandsverzekering, annuleringskosten, fooien voor de gidsen en de chauffeurs, paspoortkosten en persoonlijke uitgaven.


 Publicatie: Sporen van herinnering: Auschwitz-Birkenau bezoeken (speciale editie), lente 2017.

sporen v h auschwitz birkenau webDe informatiebrochure over het beruchte kamp Auschwitz streeft een drievoudig doel na. Ten eerste biedt de vzw Auschwitz in Gedachtenis een gebruiksvriendelijk antwoord op de stijgende vraag van belangstellenden die Auschwitz op een ernstige manier wensen te bezoeken. Vervolgens willen we de deelnemers aan onze jaarlijkse studiereis compacte, maar toch vrij volledige informatie verstrekken. Tot slot merkten we dat er behoefte was aan een beknopte, maar professioneel uitgewerkte en geactualiseerde handleiding voor geïnteresseerden.

Deze didactische brochure zal zowel de deelnemer aan de jaarlijkse studiereis als de individuele bezoeker van Auschwitz helpen om een goed, overzichtelijk en volledig beeld te krijgen van de plek waar hij zich bevindt.


Inhoudsopgave:Korte weergave in pdf

Gratis (enkel verzendkosten worden aangerekend): onlinebestelling in de rechterkolom


De laureaten van de jaarlijkse wedstrijd “Linken en Herinneren” worden uitgenodigd om gratis deel te nemen aan de studiereis naar Auschwitz-Birkenau. Deze wedstrijd, in het kader van de burgerexpressie, is bedoeld voor de leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs ongeacht de onderwijsvorm.

Hier vindt u de tekst van hun toespraak (pdf) op de slotavond van de reis 2017.

2017 concours
Toespraak van de Nederlands- en Franstalige laureaten van de jaarlijkse wedstrijd “Linken en Herinneren” tijdens de slotavond op donderdag 13 april 2017.
© Johan Puttemans/Stichting Auschwitz

 

Voor bijkomende inlichtingen of inschrijvingsaanvragen, gelieve contact op te nemen met Georges Boschloos

Tel.: +32 (0)2 512 79 98  – Contact via e-mail