activites concours annuelElk jaar organiseert Stichting Auschwitz een wedstrijd in de scholen van de Vlaamse Gemeenschap. We willen alle leerlingen van de derde graad secundair onderwijs betrekken, ongeacht het type.

De wedstrijd staat open voor alle netten en onderwijsvormen en heeft als doel leerlingen te laten nadenken over burgerzin.

Het te behandelen thema houdt niet noodzakelijk verband met het verleden van de kampen of de genocide, maar kan ook betrekking hebben op actuelere thema’s zoals intolerantie, racisme, democratische waarden of burgerschap.

Het spreekt vanzelf dat deze wedstrijd kan ingepast worden in heel uiteenlopende vakken. Als werkvorm kan gekozen worden uit een tekst (verhandeling, gedicht) of een werk met een andere creatieve invalshoek (foto, film, beeld, maquette, schilderij, toneel, muziek, straatproject …).

De laureaten krijgen een erediploma en mogen gratis deelnemen aan onze Studiereis naar Auschwitz-Birkenau ter waarde van € 550,00.

 

Het thema voor 2021-2022 is: “BEZET VERZET”.

De uiterste datum voor inschrijving is woensdag 1 december 2021.


De wedstrijd vindt plaats bij voorkeur rond 27 januari, herdenkingsdag van de bevrijding van Auschwitz-Birkenau.

Wij zijn ervan overtuigd dat de Wedstrijd een ruime weerklank zal vinden en dat uw leerlingen zich zullen onderscheiden door de kwaliteit van hun inzendingen. Wij vragen u dan ook om de mogelijk geïnteresseerden van onze wedstrijd op de hoogte te stellen.

 

Aanvullende informatie is verkrijgbaar bij Carine Bracke:

Tel.: +32 (0)2 512 79 98 – Contact via e-mail