In 2017 vertoont de vzw Auschwitz in Gedachtenis reeds voor de derde keer een reeks films in de Brusselse Cinema AVENTURE, dit jaar met het thema “Een verloren jeugd“. De tweede film is El laberinto del fauno.

 

We zetten de filmclub “VERDOKEN BEELDEN” verder met zes filmvertoningen.

cineclub 2017

 

Noteer volgende datum van de filmclub:

 

 

El laberinto del fauno [Pan’s labyrinth] – Guillermo del Toro (2006 / Spain/Mexico/Usa / 118 min.)

Met: Ivana Baquero, Doug Jones, Sergi López, Ariadna Gil, Maribel Verdú...

laberinto del fauno-nl-webIn Pan's Labyrinth vertelt de fantasy-specialist Guillermo del Toro een uitzonderlijk wreed sprookje over het introverte meisje Ofelia (Ivana Baquero) dat met haar zwangere moeder (Ariadna Gil) naar een noordelijk gedeelte van Spanje verhuist om zich aan te sluiten bij een haar onbekende stiefvader (Sergio Lopez). Deze ongekend sadistische officier probeert namens de fascisten een in de bergen verschanste groep partizanen uit te roeien. Het meisje probeert de realiteit te ontvluchten door bevriend te raken met saters en elfen in het bos. Als er iets uit Pan's Labyrinth keihard duidelijk wordt, dan is het dat het systeem van Franco tot onmenselijke daden in staat was en dit wordt vertaald in dit uitzonderlijk wreed sprookje, dat je na het verlaten van de zaal precies die twee dingen onder de neus wrijft: mensen zijn wreed en offeren zelfs hun dierbaarste bezit op: de kinderen, en daarom hebben we sprookjes nodig.
 
Opgelet: Spaanstalige film, enkel Franstalige ondertiteling.
 

Officiële trailer

 

Praktisch:

Alle projecties zullen plaatsvinden om 19u30 in:
CINEMA AVENTURE
Centrumgalerij
Kleerkopersstraat 57
1000 Brussel

 

Prijs: € 6,00

U hoeft niet te reserveren voor deze vertoning. Het volstaat uw ticket aan de kassa te nemen net voor de aanvang van de film.