In 2017 vertoont de vzw Auschwitz in Gedachtenis reeds voor de derde keer een reeks films in de Brusselse Cinema AVENTURE, dit jaar met het thema “Een verloren jeugd” De eerste film is NAPOLA – ELITE FÜR DEN FÜHRER.

 

We zetten de filmclub “VERDOKEN BEELDEN” verder met zes filmvertoningen.

cineclub 2017

 

Noteer volgende datum van de filmclub:

 

 

Napola – Elite für den Führer (Before the Fall) – Dennis Gansel (2004 / Duitsland / 117 min.)

Met: Max Riemelt, Tom Schilling, Michael Schenk, Justus von Dohnányi...

napola-web
 
In het Duitsland van 1942 bevindt zich het regime van Adolf Hitler op het hoogtepunt van zijn politieke en militaire macht. De 17-jarige Friedrich Weimer (Max Riemelt) uit de Berlijnse arbeiderswijk Wedding is een begaafd bokser. Zijn talent opent voor hem de deuren naar een Napola, een nazi-onderwijsinstituut waar de toekomstige elite van het Groot Duitse Rijk moet worden opgeleid. Friedrich ziet de kans van zijn leven om zich los te maken van de beperkingen van zijn sociale klasse en een toekomst van aanzien tegemoet te gaan. Tegen de wil van zijn ouders meldt hij zich aan als student bij het oude kasteel. In een voor hem vreemde wereld van nationaalsocialistische tucht en strenge orde krijgt hij te maken met keiharde concurrentie. Dan komt het moment dat de jonge onervaren elite van de Napola door een gruwelijke missie tegen ontsnapte krijgsgevangenen de keerzijde ontdekken van hun opleiding.
 

Officiële trailer (in het Duits ondertiteld in het Engels)

 

Praktisch:

Alle projecties zullen plaatsvinden om 19u30 in:
CINEMA AVENTURE
Centrumgalerij
Kleerkopersstraat 57
1000 Brussel

 

Prijs: € 6,00

U hoeft niet te reserveren voor deze vertoning. Het volstaat uw ticket aan de kassa te nemen net voor de aanvang van de film.