De vzw Auschwitz in Gedachtenis vertoont in 2019 voor de vijfde keer een reeks films in de Brusselse Cinema AVENTURE. Dit jaar is het thema “Propaganda”. De tweede film is VALLEY OF THE WOLVES - IRAQ.


We zetten de filmclub “VERDOKEN BEELDEN” dit jaar verder met zes nieuwe filmvertoningen:

banner verdoken beelden 2019 web

 

Noteer volgende datum voor de tweede vertoning van de filmclub:


VALLEY OF THE WOLVES/IRAQ – Serdar Akar en Sadullah Sentürk (2006 – Turkije – 122 min.)

vallee loups webDe actie vindt plaats tijdens de oorlog in Irak: mannen van de speciale troepen van het Turkse leger, aanwezig in Irak, worden vernederd door de GI's (Amerikaanse soldaten).

Na de zelfmoord van een van de Turkse soldaten, zweert een van zijn vrienden om geen uitstel te geven aan Amerikaanse troepen en te vechten naast het Iraakse verzet. En zo komt Polat Alemdar, vergezeld van zijn twee medeplichtigen, Memati Bas en Abdulhey Coban, aan op de weg naar Arbil in Irak en schiet de corrupte Peshmergas neer die hen in een hinderlaag wilden lokken. Bij het vallen van de avond nemen de drie mannen de directeur van het hotel gevangen om de komst van Sam Marshall, die de bron van deze provocatie aan de Turkse bondgenoten is, te eisen.

De regisseur zegt over zijn film “60 of 70% van wat is beschreven, is feitelijk juist. Turkije en de Verenigde Staten zijn bondgenoten, maar Turkije wil de bittere waarheid tegen zijn bondgenoot zeggen: dat wat ginder aan het front plaatsvind verkeerd is.”

Met: Necati Sasmaz, Billy Zane, Ghassan Massoud ...

Trailer (in het Engels)


Praktisch:

Alle projecties zullen plaatsvinden om 19u30 in:
CINEMA AVENTURE
Centrumgalerij
Kleerkopersstraat 15
1000 Brussel

Prijs: € 6,00

U hoeft niet te reserveren voor deze vertoning. Het volstaat uw ticket aan de kassa te nemen net voor de aanvang van de film.

Meer informatie over de filmclub 2019