Vzw Auschwitz in Gedachtenis heeft het genoegen u uit te nodigen op de filmvoorstelling van 1942-1944. De Kazerne Dossin te Mechelen. Getuigen vertellen..., een documentaire door Sarah Timperman en Stéphanie Perrin, op dinsdag 3 juni om 18u30 in het Centre culturel Jacques Franck.

 

dossin

 

De kazerne Dossin werd dikwijls beschouwd als de wachtzaal naar de dood. Zij was voor vele Joden van België het begin van de deportatie en de uitroeiing. Zeven getuigen vertellen elk hun eigen herinneringen aan de kazerne Dossin: Natan Ramet en Félix Gutmacher worden gedeporteerd net na de in dienst name van de kazerne; Leon Leit en Dounia Sadowski moesten er maandenlang hun onzeker lot afwachten; Régine Krochmal werd aangehouden en opgesloten als Joods verzetsstrijdster; Bénita Hirschfeld en Hélène Rajzner werden gebruikt als Joods personeel in de kazerne. Elkeen levert ons zijn eigen unieke en subjectieve getuigenis, maar allemaal samen vertellen zij ons over hun gemeenschappelijke beproeving.

 

 

1942-1944. De Kazerne Dossin te Mechelen. Getuigen vertellen... is het tweede volume uit de verzameling “Archiefverhalen” gerealiseerd door de vzw Auschwitz in Gedachtenis, vertrekkende van audiovisuele getuigenissen, verzameld door Stichting Auschwitz.

Meer info

 

De projectie zal gevolgd worden door een debat in aanwezigheid van de makers van de film en van Frédéric Crahay, zakelijk directeur van de vzw Auschwitz in Gedachtenis.

 

Uitnodiging (pdf)

 

Praktische informatie:

Dinsdag 3 juni 2014 om 18u30 (deuren open vanaf 18u)

Duur van de documentaire: 45 min.

Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

Centre culturel Jacques Franck

Waterloosesteenweg 94

1060 Brussel