Academische Zitting van de uitreiking van de Prijzen Stichting Auschwitz op donderdag 11 oktober 2012 om 18 uur op het stadhuis van Brussel.


De Prijzen van Stichting Auschwitz – die jaarlijks, ter ere van alle slachtoffers van de naziconcentratiekampen en moordcentra, twee universitaire werken van hoog niveau beloont – werden voor het academische jaar 2011-2012 aan de volgende onderzoekers toegekend:

 

  • De ‘Prijs Stichting Auschwitz’ werd toegekend aan Mevrouw Nadia TAHIR voor haar werk getiteld Les associations de victimes de la dictature: politiques de droits de l'homme et devoir de mémoire en Argentine (1976-2007) [], Doctoraat-thesis, Universiteit Paris-Sorbonne, 2011.
  • De ‘Prijs Stichting Auschwitz – Jacques Rozenberg’ werd toegekend aan Mijnheer Laurent THIERY voor zijn werk getiteld La répression allemande dans le Nord – Pas-de-Calais, ‘zone rattachée’ au Militärbefehlshaber in Belgien und Nordfrankreich (1940–1944), [], Doctoraat-thesis, Universiteit van Lille Nord de France, 2011.

 

Een academische zitting is voorzien ter overhandiging van de Prijzen op uitnodiging van De Heer Freddy THIELEMANS, Burgemeester van de Stad Brussel, het Schepencollege van de Stad Brussel, Baron Paul HALTER, Voorzitter, en de Raad van Bestuur van Stichting Auschwitz.

 

De zitting zal versterkt worden door de aanwezigheid van:

  • De Heer Paul MAGNETTE, Minister van Overheidsbedrijven, Ontwikkelingssamenwerking en Wetenschapsbeleid, verantwoordelijke voor de grootsteden;
  • Zijne Excellencie De Heer José María VÁSQUEZ OCAMPO, Ambassadeur van de Argentijnse Republiek;
  • De Heer Jean-Claude MARCOURT, Vice-Voorzitter en Minister voor het Hoger Onderwijs van de Franse Gemeenschap;
  • de vertegenwoordiger van de Franse Ambassade in België.

 

Er is tevens een muzikaal Intermezzo voorzien en de academische zitting zal gevolgd worden door een vriendschapsdrink.

 

Deze zal plaatsvinden om 18 uur in de gotische zaal van het stadhuis op de Grote Markt te 1000 Brussel (ingang: trap der Leeuwen).