Vanaf juni 2012, is de film 1930-1942. Herinneringen aan een joods verleden in de wijk Marollen-Zuidstation. Brussel, door Marta Marín-Dòmine, te koop bij de vzw Auschwitz in Gedachtenis.


couv

 

 

1930-1942. Herinneringen aan een joods verleden in de wijk Marollen-Zuidstation. Brussel is een Franstalige documentaire opgebouwd rond een selectie van zes gesprekken met overlevenden van nazikampen. Deze zijn vanaf de jaren ’90 geïnterviewd door de Brusselse Stichting Auschwitz.

 

Het gaat om zes bewoners van de Marollen met een buitenlandse achtergrond: Joseph Berman, David Blum, Hélène Gancarska, Baron Maurice Goldstein, Henri Kichka en Maurice Pioro.

 

Wij volgen hun integratie in de wijk. Ze beschrijven de werkelijkheid van de noodlottige periode in ons land, gaande van de uitvoering van de Belgische anti-jood wetten tot de razzia’s vanaf 1942 die geleid hebben tot de deportatie naar Auschwitz, waar de meerderheid van de Belgische joden vermoord werden.

 

Foto’s van de voorstelling van de film in het Botanique in februari 2012

 

marolles_2

 

 

Deze film, verwezenlijkt onder de auspiciën van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, wordt vanaf juni 2012 te koop aangeboden tegen de prijs van €12.50.

De film is Frans gesproken met ondertiteling in het Nederlands en in het Engels.

 

{bo_videojs flash=[images/videos/film_marolles.flv image=[images/videos/film_marolles.png] width=[450] height=[253]}

 

pdf  van het begeleidend boekje van de dvd

 

onlinebestelling

 

 

  logo_fwb

 

Om de DVD te kopen, gelieve contact te nemen met de vzw Auschwitz in Gedachtenis

Tel.: +32 (0)2 512 79 98  – Contact per e-mail