De vzw Auschwitz in Gedachtenis nodigt u uit op de filmvoorstelling van de documentaire van Emmanuel Heyd en Raphael Toledano, Le nom des 86, op dinsdag 10 mei in Cinema AVENTURE.

 
nom des 86 flyer
86 Joden werden tijdens de zomer van 1943 vanuit Auschwitz gedeporteerd naar het kamp van Natzweiler-Struthof waar speciaal een gaskamer werd ingericht om deze mensen te vermoorden. De directeur van het Institut d'anatomie de Strasbourg, August Hirt, wil een verzameling skeletten opbouwen om de sporen te bewaren van dit "verachtelijk maar karakteristiek minder-menselijk ras".
 
Hoe heeft dit sinister drama kunnen plaatsvinden?
 
Wat is er gebeurd met de vergaste slachtoffers?
 
Ter plaatse getuigen experten en overlevenden van één van de meest tragische episodes met betrekking tot de pseudo wetenschappelijke uitspattingen van de naziterreur en stellen de vraag rond het taboe van herinnering aan de misdaad en zijn ethische implicaties. Maar dit is ook vooral het verhaal van mannen en vrouwen, van hun gestolen identiteit en hoe een Duitse journalist tot het uiterste ging om deze slachtoffers weer een naam te geven.
 
 
De film wordt gevolgd door een debat in aanwezigheid van de twee regisseurs.

Frankrijk – 2014 duur van de documentaire: 63 min.
(Opgelet: deze film is in het Frans zonder ondertiteling)
 
Trailer

Praktisch:
Dinsdag 10 mei 2016 om 20 uur
CINEMA AVENTURE
Centrumgalerij
Kleerkopersstraat 57
1000 Brussel