De vzw Auschwitz in Gedachtenis organiseert een tweede vertoning van de film SON OF SAUL in de Brusselse Cinema AVENTURE op woensdag 23 november om 14 uur.

 
Dit is de gelegenheid om de boeiende film SON OF SAUL te ontdekken of te herzien.
Auteur van We Wept without Tears en Aufstand in Auschwitz (waarvan de Nederlandstalige vertaling bij Stichting Auschwitz binnenkort verschijnt), Gideon Greif is een wereldreferentie wat betreft de research die gelinkt is met de Holocaust. Hij had het grootse idee om de overlevenden van de Sonderkommando’s van Auschwitz-Birkenau te interviewen en dit reeds in de jaren 1980. Zijn boeken vormden de basis voor de film SON OF SAUL.

 

SON OF SAUL – László Nemes (2015 / Hongarije / 107 min.)

Met: Géza Röhrig, Molnár Levente, Urs Rechn...

Oktober 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer is lid van het Sonderkommando, de van het kamp afgezonderde groep joodse arbeiders die gedwongen de nazi’s dienen bij te staan in hun vernietigingsactiviteiten. Hij is werkzaam in één van de Krematoria wanneer hij het levenloze lichaam van een jongen terugvindt die goed op zijn zoon trekt. Wanneer het Sonderkommando een opstand organiseert, beslist hij om het onmogelijke te doen: het lichaam van de vlammen redden en een waardig graf te geven.
 

Officiële trailer

 

De film won de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes in 2015.

 

Praktisch:

De vertoning vindt plaats om 14 uur in:
CINEMA AVENTURE
Centrumgalerij
Kleerkopersstraat 57
1000 Brussel
Toegang is gratis maar reserveren is gewenst.