auschwitz bezoekenDe eerste systematische en gedetailleerde bezoekersgids in het Nederlands voor het voormalige concentratiekamp en moordcentrum van Auschwitz.

In 2015 bezochten 18 300 bezoekers uit België en 43 200 bezoekers uit Nederland de kampen van Auschwitz en Birkenau. Het gaat hier om groepen studenten en leerkrachten, maar ook families en enkelingen. Op deze plekken, waar een conflict heerst tussen het heden en een verleden dat moeizaam verwerkt wordt, is het niet altijd eenvoudig te begrijpen hoe alles in zijn werk ging.

Auschwitz bezoeken is een gids boordevol informatie, kaarten en plannen, die de bezoeker moet helpen te begrijpen wat hier gebeurde tussen 1940 en 1945. Het is ook een nuttig instrument om te achterhalen in welke omstandigheden de gevangenen er leefden en velen er het leven lieten. Daarnaast wordt er ook dieper ingegaan op Auschwitz als moordcentrum voor de Europese Joden, de Roma en Sinti.


Carlo Saletti, Frediano Sessi, Auschwitz bezoeken. Gids van het voormalige concentratiekamp en uitroeiingscentrum, ASP/Stichting Auschwitz, 2016, 230 p.

Prijs: € 24,95

Onlinebestelling