zal-jij-er-nog-zijn De set is opgezet door twee medewerkers van de Stichting, Jean-Marie De Becker en Janosch Nieden,  uitgegeven door het Studie- en Documentatiecentrum van Stichting Auschwitz.

De set is bestemd voor leerlingen van de 5de en 6de klas uit de lagere school en voor leerlingen van het eerste jaar lager middelbaar onderwijs.

Aan de hand van enkele foto’s uit die tijd, wordt het woord gegeven aan Sara, een heel jong naamloos joods meisje, met een tragisch lot. In eenvoudige woorden, die de jonge lezer rechtstreeks aanspreken, vertelt Sara hoe zij met haar hele familie is aangekomen in Auschwitz-Birkenau. Het meisje vertelt haar verhaal en de jonge lezer of lezeres wordt uitgenodigd haar vragen te stellen in de opengelaten witte open ruimten. De onderwijzer wordt gevraagd de kinderen te begeleiden bij deze denkbeeldige gedachtenwisseling.

Gebaseerd op een gevoelige en emotionele benadering van een tragisch levensverhaal, vermijdt de set de klip van traumatische beelden en informaties die de kinderen gevaarlijk in verwarring zouden kunnen brengen.


Prijs: € 4,00 + portkosten

Onlinebestelling