Stichting Auschwitz - Cyclus van documentaires van de vzw Auschwitz in Gedachtenis – “Overleven en Verzet in Auschwitz”, 29 januari 2019
Actualiteiten

In het kader van zijn “Cyclus van documentaires”, nodigt de vzw Auschwitz in Gedachtenis u uit op de vertoning van Overleven en Verzet in Auschwitz. Getuigen vertellen ..., een film van Sarah Timperman en Stéphanie Perrin, op dinsdag 29 januari om 19.30 uur in CINEMA AVENTURE.

 

dvd 4 auschwitz web

Deze documentaire is het resultaat van interviews die Stichting Auschwitz heeft afgenomen van overlevenden van de kampen van Auschwitz en Birkenau.

Vijf van hen (Maryla Dyamant, Hélène Gancarska, David Lachman, Marie Pinhas en Charles Van West) doen het verhaal van hun ervaringen in het concentratiekamp. Ze vertellen over de levensomstandigheden, de Werkkommando’s, het beestachtige optreden van de SS en de Kapo’s, de selecties voor de gaskamer en de relaties tussen de gevangenen onderling.
Deze documentaire snijdt ook het onderwerp aan van het verzet binnen het kamp. We volgen daarvoor niet enkel de lotgevallen van Mala Zimetbaum, maar ook de dagelijkse inspanningen die de gedeporteerden leveren om te overleven binnen het concentratiekamp.

De documentaire Overleven en Verzet in Auschwitz. Getuigen vertellen ... is de vierde dvd van de collectie “Archiefverhalen” gerealiseerd door de vzw Auschwitz in Gedachtenis, vertrekkende van audiovisuele getuigenissen verzameld door Stichting Auschwitz.

Meer informatie

 

De voorstelling zal gevolgd worden door een debat in aanwezigheid van de makers van de film en van Frédéric Crahay, directeur van de vzw Auschwitz in Gedachtenis.

 

Praktische informatie:

Dinsdag 29 januari 2019 om 19.30 uur

CINEMA AVENTURE
Centrumgalerij
Kleerkopersstraat 15
1000 Brussel

Gratis toegang, maar verplicht reserveren per email of telefonisch op +32 (0)2 512 79 98.

Duur van de documentaire: 46 min.

Frans gesproken, Nederlands ondertiteld.

 

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.