Actualiteiten - Stichting Auschwitz
Actualiteiten


De uitreiking van de Prijzen van Stichting Auschwitz 2019-2020, die doorgaat op woensdag 28 oktober 2020, zal dit jaar uitzonderlijk zonder publiek plaatsvinden. Evenwel wordt ze om 18 uur live op Facebook uitgezonden.


Vzw Auschwitz in Gedachtenis organiseert de pedagogische vormingsdag ‘Het nazivernietigingsproces: een technische invalshoek’ op woensdag 18 november van 8.30 uur tot 17 uur in Brussel.

treblinka rampe

Onze studiereis 2021 naar de moordcentra in Polen zal plaatsvinden van maandag 2 tot en met maandag 9 augustus.


Regelmatig vallen tientallen scholen in de prijzen, dankzij hun uitzonderlijke inzet voor milieu of sport. De vzw Auschwitz in Gedachtenis wil die scholen belonen die zich speciaal en spontaan inzetten voor burgerzin en kent elk jaar het label Bakens voor Burgerzin toe.


De vzw Auschwitz in Gedachtenis en Stichting Auschwitz organiseren een studiereis naar Auschwitz-Birkenau, van maandag 5 tot en met vrijdag 9 april.


Met immense droefheid vernemen wij het overleden van Lydia Chagoll die als Joods kind drie jaar opsluiting in de Jappenkampen van Nederlands-Indië overleefde. Zij werd in haar latere leven een gevierd choreografe, schrijfster en cineaste, maar vooral een grote vechtster voor kinderrechten.


Het Documentatiecentrum van Stichting Auschwitz opent opnieuw haar deuren op woensdag 1 juli. De bibliotheek en het archief zijn voor het publiek toegankelijk van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur, uitsluitend op afspraak, bij voorkeur genomen per e-mail, hetzij met de archivaresse, mevrouw Timperman, hetzij met de bibliothecaris, de heer Verschueren. Indien het voor u niet mogelijk is om dit per e-mail te doen, kan u een van onze medewerkers telefonisch contacteren (02 512 79 98).
 
De werking van ons Centrum geniet de steun van:logo loterie nl   logo bnb nl       We zijn lid van het BCH  

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u00.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.
twfbytin

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.