Actualiteiten - Stichting Auschwitz
Actualiteiten

 

De vzw Auschwitz in Gedachtenis zond de vier eerste documentaires uit haar collectie ’Archiefverhalen’ live uit op YouTube op elke laatste zondag van de maand van februari tot en met mei. De collectie is samengesteld uit getuigenissen van overlevenden van de nazikampen.

Komende zondag 27 juni om 18 uur, wordt onze laatste documentaire Van de dodenmarsen tot de terugkeer naar het leven, het vijfde nummer uit onze collectie, in streaming uitgezonden.
Deze première zal slechts éénmalig uitgezonden worden via deze live-uitzending. U kan hiervoor inloggen op ons YouTubekanaal om 18 uur via de link onderaan deze pagina.

 

De vzw Auschwitz in Gedachtenis stelt een lezingencyclus voor op elke tweede zondag van de maand van februari t/m juni van 14 tot 15 uur.
De laatste lezing vindt plaats op zondag 13 juni.


De vzw Auschwitz in Gedachtenis en Stichting Auschwitz organiseren een studiereis naar Auschwitz-Birkenau, van maandag 5 tot en met vrijdag 9 april.

treblinka rampe

Onze studiereis 2021 naar de moordcentra in Polen zal plaatsvinden van maandag 2 tot en met maandag 9 augustus.


Met immense droefheid vernamen wij het overlijden van Paul Sobol op de avond van 17 november.


Vzw Auschwitz in Gedachtenis organiseert de pedagogische vormingsdag ‘Het nazivernietigingsproces: een technische invalshoek’ op woensdag 18 november van 8.30 uur tot 17 uur in Brussel.
DE VORMINGSDAG IS GEANNULEERD.


Regelmatig vallen tientallen scholen in de prijzen, dankzij hun uitzonderlijke inzet voor milieu of sport. De vzw Auschwitz in Gedachtenis wil die scholen belonen die zich speciaal en spontaan inzetten voor burgerzin en kent elk jaar het label Bakens voor Burgerzin toe.

 
De werking van ons Centrum geniet de steun van:logo loterie nl   logo bnb nl       We zijn lid van het BCH  

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u00.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.
twfbytin

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.