Actualiteiten - Stichting Auschwitz
Actualiteiten

 

Vzw Auschwitz in Gedachtenis vertoont opnieuw in 2022-2023 een reeks films in de Brusselse Cinema AVENTURE. Dit jaar is het thema ‘De daders’. De eerste film is Music Box.


Academische Zitting voor de uitreiking van de prijzen van Stichting Auschwitz 2021-2022 op woensdag 9 november om 18 uur in het Stadhuis van Brussel.


Vzw Auschwitz in Gedachtenis organiseert de pedagogische vormingsdag ‘Het nazivernietigingsproces: een technische invalshoek’ op woensdag 23 november van 9 tot 17 uur in Brussel.

Op zaterdag 17 december vanaf 17 uur stellen de vzw Auschwitz in Gedachtenis en Stichting Auschwitz in Brussel het evenement ‘Muziek onder het Derde Rijk’ voor.


De VRT heeft deze zaterdag 8 januari een korte video van de Nationale Loterij uitgezonden waarin Stichting Auschwitz en haar activiteiten, die al vele jaren financieel worden gesteund door de Nationale Loterij, worden voorgesteld.

 

De hele lente lang zet de Vzw Auschwitz in Gedachtenis haar cyclus van filmvoorstellingen in de Cinema AVENTURE in Brussel voort. Dit jaar is het thema ‘Het Verzet’. De zesde en laatste film is Miasto 44.


EUROPALIA organiseert de conferentie Treinen en de Holocaust: Van een symbool van vooruitgang tot instrument van genocide in samenwerking met Stichting Auschwitz en Kazerne Dossin op dinsdag 26 april in Kazerne Dossin in Mechelen.

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u00.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.
twfbytin

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.