Actualiteiten - Stichting Auschwitz
Actualiteiten


Het Joods Museum van België presenteert, in samenwerking met vzw Auschwitz in Gedachtenis/Stichting Auschwitz, de tentoonstelling ‘236 – Land(es)capes from the 20th Convoy’ die een artistieke kijk op een uitzonderlijke episode in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog toont.


De vzw Auschwitz in Gedachtenis en Stichting Auschwitz organiseren een studiereis naar Auschwitz-Birkenau, van maandag 30 oktober tot en met vrijdag 3 november 2023 (5 dagen).


Onze studiereis 2023 naar de moordcentra in Polen zal van maandag 17 tot en met maandag 24 juli plaatsvinden en is complementair aan onze studiereis naar Auschwitz-Birkenau.


De VRT heeft deze zaterdag 8 januari een korte video van de Nationale Loterij uitgezonden waarin Stichting Auschwitz en haar activiteiten, die al vele jaren financieel worden gesteund door de Nationale Loterij, worden voorgesteld.


Vzw Auschwitz in Gedachtenis nodigt u graag uit op de vertoning van Van de dodenmarsen tot de terugkeer naar het leven. Overlevenden van de nazikampen vertellen, een documentaire van Stéphanie Perrin en Sarah Timperman gerealiseerd in het kader van onze collectie ‘Archiefverhalen’.
De vertoning vindt plaats op woensdag 18 januari om 19 uur in de Brusselse Cinema AVENTURE.


Op zaterdag 17 december vanaf 17 uur stellen de vzw Auschwitz in Gedachtenis en Stichting Auschwitz te Brussel het evenement ‘Muziek onder het Derde Rijk’ voor.


Regelmatig vallen scholen in de prijzen dankzij hun uitzonderlijke inzet voor milieu of sport. De vzw Auschwitz in Gedachtenis wil die scholen belonen die zich speciaal en spontaan inzetten voor burgerzin en kent elk jaar het label Bakens voor Burgerzin toe.

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

twfbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.