Stichting Auschwitz - Actualiteiten
Actualiteiten

 

Wil je de Pools-Joodse cultuur ontdekken door middel van muziek? Stichting Auschwitz en vzw Auschwitz in Gedachtenis organiseren een klezmerconcert door de groep KROKE (Krakau in het Jiddisch) op dinsdag 7 november in BOZAR in Brussel.


De VRT heeft deze zaterdag 8 januari een korte video van de Nationale Loterij uitgezonden waarin Stichting Auschwitz en haar activiteiten, die al vele jaren financieel worden gesteund door de Nationale Loterij, worden voorgesteld.


Het Joods Museum van België presenteert, in samenwerking met vzw Auschwitz in Gedachtenis/Stichting Auschwitz, de tentoonstelling ‘236 – Land(es)capes from the 20th Convoy’ die een artistieke kijk op een uitzonderlijke episode in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog toont.

 

Vzw Auschwitz in Gedachtenis vertoont een reeks films in de Brusselse Cinema AVENTURE. Dit jaar is het thema ‘De daders’. De zesde en laatste film is The Night Porter.


De studiedag ‘De Redding van de Joodse kinderen in bezet België’ wordt voorgesteld door Stichting Auschwitz en de vzw Auschwitz in Gedachtenis, op vrijdag 26 mei van 9u tot 16u30 in CEGESOMA in Brussel.


Vzw Auschwitz in Gedachtenis en Stichting Auschwitz organiseren het literaire samenkomen ‘Vrij verhaald’ in boekhandel Passa Porta in Brussel op woensdag 10 mei om 20 uur.

 

Vzw Auschwitz in Gedachtenis vertoont opnieuw in 2022-2023 een reeks films in de Brusselse Cinema AVENTURE. Dit jaar is het thema ‘De daders’. De vijfde film is Apt Pupil.

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

twfbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.