Actualiteiten - Stichting Auschwitz
Actualiteiten


Met immense droefheid vernemen wij het overleden van Lydia Chagoll die als Joods kind drie jaar opsluiting in de Jappenkampen van Nederlands Indië overleefde. Zij werd in haar latere leven een gevierd choreografe, schrijfster en cineaste, maar vooral een grote vechtster voor kinderrechten.


Het Documentatiecentrum van Stichting Auschwitz opent opnieuw haar deuren op woensdag 1 juli. De bibliotheek en het archief zijn voor het publiek toegankelijk van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur, uitsluitend op afspraak, bij voorkeur genomen per e-mail, hetzij met de archivaresse, mevrouw Timperman, hetzij met de bibliothecaris, de heer Verschueren. Indien het voor u niet mogelijk is om dit per e-mail te doen, kan u een van onze medewerkers telefonisch contacteren op 02 512 79 98.


Met diepe droefheid vernamen we op zaterdag 25 april het overlijden van onze vriend Henri Kichka.
Hij was een overlevende van de Holocaust en een actieve en onvermoeibare getuige. Jarenlang bezocht hij de scholen om er te getuigen voor de jongeren en begeleidde hij onze studiereis naar Auschwitz. Een groot man heeft ons verlaten...

auschwitz 2013 1


De vzw Auschwitz in Gedachtenis organiseert haar jaarlijkse studiereis naar Auschwitz-Birkenau van maandag 6 tot en met vrijdag 10 april 2020.


Vzw Auschwitz in Gedachtenis - Stichting Auschwitz  nodigt u uit deel te nemen aan de reeks activiteiten aangeboden in het kader van het project “Remember75” (films, toneelstukken, concerten, conferenties en historische stadswandelingen) die zij organiseert van 26 januari tot en met 10 mei 2020.


Toespraak van de Heer Jo De Ro, Schepen van Onderwijs van Vilvoorde, tijdens de ceremonie voor de uitreiking van de labels “Bakens voor Burgerzin”, op 27 januari 2020 in Brussel.


Toespraak van Mevrouw Sophie WILMÈS, Minister van Begroting en van Ambtenarenzaken, belast met de Nationale Loterij en Wetenschapsbeleid, tijdens de academische zitting voor de uitreiking van de “Prijs van Stichting Auschwitz” en de “Prijs van Stichting Auschwitz – Jacques Rozenberg”, op 21 oktober in Brussel.

 
De werking van ons Centrum geniet de steun van:logo loterie nl   logo bnb nl       We zijn lid van het BCH  

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
Kantoren geopend van maandag tot vrijdag tussen 9.30 en 16 uur,
toegang bij voorkeur op afspraak.
twfbytin

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.