Actualiteiten - Stichting Auschwitz
Actualiteiten


Met immense droefheid vernamen wij het overlijden van Paul Sobol op de avond van 17 november.


De vzw Auschwitz in Gedachtenis en Stichting Auschwitz organiseren een studiereis naar Auschwitz-Birkenau, van maandag 5 tot en met vrijdag 9 april.

treblinka rampe

Onze studiereis 2021 naar de moordcentra in Polen zal plaatsvinden van maandag 2 tot en met maandag 9 augustus.


Vzw Auschwitz in Gedachtenis organiseert de pedagogische vormingsdag ‘Het nazivernietigingsproces: een technische invalshoek’ op woensdag 18 november van 8.30 uur tot 17 uur in Brussel.
DE VORMINGSDAG IS GEANNULEERD.


Regelmatig vallen tientallen scholen in de prijzen, dankzij hun uitzonderlijke inzet voor milieu of sport. De vzw Auschwitz in Gedachtenis wil die scholen belonen die zich speciaal en spontaan inzetten voor burgerzin en kent elk jaar het label Bakens voor Burgerzin toe.


Met immense droefheid vernemen wij het overleden van Lydia Chagoll die als Joods kind drie jaar opsluiting in de Jappenkampen van Nederlands-Indië overleefde. Zij werd in haar latere leven een gevierd choreografe, schrijfster en cineaste, maar vooral een grote vechtster voor kinderrechten.


Met diepe droefheid vernamen we op zaterdag 25 april het overlijden van onze vriend Henri Kichka.
Hij was een overlevende van de Holocaust en een actieve en onvermoeibare getuige. Jarenlang bezocht hij de scholen om er te getuigen voor de jongeren en begeleidde hij onze studiereis naar Auschwitz. Een groot man heeft ons verlaten ...

 
De werking van ons Centrum geniet de steun van:logo loterie nl   logo bnb nl       We zijn lid van het BCH  

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u00.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.
twfbytin

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.