Stichting Auschwitz - Inhuldiging van een Gedenkplaat ter herinnering aan de slachtoffers van de Geheimfeldpolizei, 8 mei 2015
Actualiteiten

De plaat zal ingehuldigd worden op vrijdag 8 mei om 18u30 aan de Dwarsstraat 6-8 te Sint-Joost-ten-Noode.

 
Dit gedenkteken zal aangebracht worden op de gevel van het Vincent Van Gogh Centrum. Dit gebouw werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in beslag genomen door de Duitse bezetter en werd omgevormd tot het hoofdkwartier van de Geheimfeldpolizei, een politie die onder directe orders stond van de Wehrmacht en die samenwerkte met de Gestapo waarvoor ze niet moesten onderdoen qua reputatie.
 
plaque saint-josse
 
Deze ceremonie is een initiatief van De Heer Burgemeester Emir Kir, van de Schepen van Nederlandstalige Zaken, Mevrouw Béatrice Meulemans, van het Schepencollege van Sint-Joost-ten-Noode, in samenwerking met de Louis Paul Boon Kring en met de Stichting Auschwitz

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.