Stichting Auschwitz - 2005 / 2006 – De receptie van het oeuvre van Primo Levi
2005 / 2006 – De receptie van het oeuvre van Primo Levi

7-8/10/2005: Voorbereidende vergadering op het internationale colloquium m.b.t. de ontvangst van het werk van Primo Levi

 

Deelnemende landen: Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Griekenland, Hongarije, Italië, Nederland, Polen.

12-14/10/2006, De ontvangst van het werk van Primo Levi in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika en Israël

Primo Levi, overlevende van het Auschwitzkamp, is een belangrijke figuur door zijn getuigenis. Hij is tevens een schrijver met een aanzienlijk werk. Deze manifestatie brengt een dertigtal specialisten bijeen, behorende tot de universitaire wereld, die zich over zijn uitgaven vragen stelden hoe Levi en zijn werken in de gehele wereld werden ontvangen (België, Frankrijk, Duitsland, Argentinië, Brazilië, Canada, Spanje, Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Griekenland, Israël, Italië, Nederland, Polen). De vertalingen lieten soms op zich wachten. Was dit omdat men dergelijke getuigenissen, die soberheid boven een spectaculaire slachtofferrol verkoos, niet wilde horen? Heeft zijn zelfmoord, op 10 april 1987, een weerslag gehad op zijn bekendheid? Is dit een mens is een werk dat nu op het leerprogramma staat in verschillende landen. Werd dit werk snel erkend, of waren externe omstandigheden nodig om de appreciatie aan te wakkeren? Vele vragen dus, die zowel onze lezing van zijn werk betreffen als de gedachte die we ons van deze man maken, hij die een icoon van onze tijd geworden is.

 

primo-levi-a-l-oeuvre

Publicatie:

De handelingen van het colloquium zijn verkrijgbaar in het Frans: P. Mesnard, Y. Thanassekos (red.),
Primo Levi à l'oeuvre. La réception de l’œuvre de Primo Levi dans le monde,
Parijs, Kimé, 2008, 525 p.

Onlinebestelling

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.