Stichting Auschwitz - Interviewreeks “Portretten”
Interviewreeks “Portretten”
gideon greifDe reeks bestaat uit interviews met intellectuelen die we “grondleggers” kunnen noemen van een aantal concepten en denkkaders die sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw het onderzoek rond getuigenis en herinnering richting geven. Onder meer:

    • Andreas Huyssen (in het Engels)

Andreas Huyssen is professor aan het departement Germaanse talen van de Columbia-Universiteit in New York, waar hij in 1998 het “Center for Comparative Literature and Society” in het leven riep. Hij is een van de oprichters van het toonaangevende tijdschrift “The New German Critique” (1974).

    • Marianne Hirsch (in het Engels)

Marianne Hirsch is professor aan het departement Engels en vergelijkende literatuurwetenschap aan de Columbia-Universiteit in New York en het IRWGS (Institute for Research on Women, Gender, and Sexuality). Haar onderzoek spitst zich toe op feministische stellingen en gedachtenis, meer bepaald de overdracht van getuigenissen over geweld doorheen generaties. Zij ontwikkelde het begrip “postmemory”.

    • Gideon Greif (in het Engels)

Gideon Greif is een Israëlisch historicus, gespecialiseerd in de geschiedenis van de Holocaust en het naziconcentratiekamp enmoordcentrum Auschwitz-Birkenau, in het bijzonder het Sonderkommando van Auschwitz.

    • Carlo Ginzburg (in het Frans)

Carlo Ginzburg is een Italiaans cultuurhistoricus, gespecialiseerd in microgeschiedenis en Primo Levi, en in kunstgeschiedenis. Hij doceert aan de Universiteit van Bologna en aan de Universiteit van Californië, Los Angeles.


« Portraits » - Andreas Huyssen

« Portraits » - Andreas Huyssen
« Portraits » - Marianne Hirsch
« Portraits » - Gideon Greif
« Portraits » - Carlo Ginzburg

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.