Stichting Auschwitz - M. Kichka - Overdracht van herinnering en stripverhaal (Deel 1) - 2013-03
07/2013 – Seminarie van Michel Kichka
michel kichka


7 maart 2013: Geweld, gedachtenis en overdracht doorheen het stripverhaal


Seminarie geleid door Michel Kichka (Illustrator, Cartoonist, hoogleraar aan de Hogeschool voor Schone Kunsten te Jeruzalem). Auteur van: Deuxième génération: Ce que je n'ai pas dit à mon père [Tweede generatie: Wat ik mijn vader niet zei] (Dargaud, 2012)

Tweede Generatie is geen afrekening met de geschiedenis. Het betreft eerder een autobiografisch verslag waarin Michel Kichka de beslissende momentopnames van een kindertijd, een jeugd en een leven traceert in de schaduw van de Shoah, van het vlakke land naar het beloofde land, tussen nachtmerries, grappige herinneringen, vreugdevolle momenten en bevrijdende daden.

Michel Kichka, beroemde Israëlische schrijver en vooraanstaande cartoonist, is niet louter een fervente aanhanger van de vrede in het Nabije Oosten maar eveneens de zoon van een man die als enige lid van zijn familie de oorlog heeft overleeft. Op 20-jarige leeftijd keerde zijn vader terug naar zijn vaderland België. Hij kreeg twee dochters en twee zonen. Door zijn dermate doorwegend verleden, dienden zijn kinderen, elk op hun eigen manier, er uit te groeien. Op een unieke en ontroerende toon wordt een intiem en aangrijpend verhaal voorgesteld. Tweede Generatie is zowel een historische documentaire als verslaggevend striproman. Het is een prachtig en van de wijs brengend stripverhaal.

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.