Stichting Auschwitz - Klezmerconcert door de groep KROKE in BOZAR, 7 november 2023
Actualiteiten

 

Wil je de Pools-Joodse cultuur ontdekken door middel van muziek? Stichting Auschwitz en vzw Auschwitz in Gedachtenis organiseren een klezmerconcert door de groep Kroke (Krakau in het Jiddisch) op dinsdag 7 november om 20 uur in BOZAR in Brussel.


 

kroke nl web‘Men kan een volk uitroeien, maar niet zijn cultuur’

In november 2016 organiseerde de vzw Auschwitz in Gedachtenis een evenement gewijd aan muziek en het Derde Rijk. De nadruk lag op het artistieke en erfgoedkarakter van de muziek die de nazi's overleefde.
We besloten om dit soort evenementen elk jaar te herhalen op een datum rond 9 november, de datum van de Kristallnacht.
Dit jaar stellen we u een uitzonderlijke groep muzikanten voor: Kroke, in een al even uitzonderlijke concertzaal: BOZAR.

‘Wanneer klezmer muziek worldmusic wordt’

Kroke werd in 1992 opgericht door drie vrienden: Tomasz Kukurba, Jerzy Bawoł en Tomasz Lato. Als afgestudeerden van de Muziekacademie in Krakau, maar ook als zoekende artiesten, lieten ze niet na om te experimenteren met jazz en hedendaagse muziek.
De band, die aanvankelijk werd geassocieerd met klezmermuziek, schommelt rond verschillende genres. De artiesten laten zich inspireren door etnische muziek uit de hele wereld.
Op deze manier creëert Kroke zijn eigen unieke stijl die over grenzen, vormen en tijd zweeft, wat niet alleen werd opgemerkt door het publiek, maar ook gewaardeerd door artiesten over de hele wereld.
Steven Spielberg, opgetogen over een concert van Kroke, nodigde de band uit naar Jeruzalem om op te treden tijdens de Survivors Reunion ceremonie.
Dankzij Peter Gabriel nam de band deel aan het WOMAD Festival in het Verenigd Koninkrijk.
Hun stuk Secrets of The Life Tree staat op de soundtrack van David Lynch film Inland Empire.
De afgelopen jaren werkte de band ook samen met Nigel Kennedy, Anna Maria Jopek, Edyta Geppert, Talila, Tomasz Stańko, Maja Sikorowska, Krzysztof Herdzin, de Noorse band Tindra, de Spaanse violist Diego Galaz, de Mongoolse zangeres Urna Chahar Tugchi en het orkest Sinfonietta Cracovia.
Ze speelden ook op de meest prestigieuze muziekfestivals over de hele wereld.

Praktisch:


Dinsdag 7 november 2023
Concert van 20 tot 22 uur.

BOZAR
Paleis voor Schone Kunsten
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel

Bestel vlug uw tickets voor dit uniek concert via: https://www.bozar.be/nl/kalender/kroke
Prijs: € 25,00

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.