Symposium “Getuigenis in vertaling”, 28 november 2017 - Stichting Auschwitz
Actualiteiten
Op dinsdag 28 november organiseren onderzoeksgroepen CLIV (UGent en VUB), CERES (KU Leuven) en CMSI (UGent) samen met Stichting Auschwitz een symposium over “Getuigenis in vertaling” in Gent.
 
symposium getuigenis in vertaling webOnderzoeksgroepen CLIV (Centrum voor Literatuur in Vertaling – UGent en VUB), CERES (Centre for Reception Studies – KU Leuven) en CMSI (Cultural Memory Studies Initiative – UGent) organiseren samen met Stichting Auschwitz een symposium over “Getuigenis in vertaling”. Het symposium zal plaatsvinden aan de vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie van de Universiteit Gent, en verloopt in het Nederlands, Frans en Engels.
 
Het opzet van deze dag is om het belang, de impact en de ethische dimensie van vertaling te onderzoeken voor literaire en niet-literaire getuigenissen uit de 20e en 21e eeuw. De aandacht gaat uit naar narratieven van vlucht en verdrijving tijdens oorlogen of etnische zuiveringen, en onderdrukking in postkoloniale contexten.
 
De voormiddag is gewijd aan een reeks academische lezingen in het Nederlands. In de namiddag volgt een forumgesprek met vertalers van Holocaustliteratuur in het Frans. We sluiten de dag af met een keynote-lezing van David Bellos, prof aan Princeton University en vertaler, over “Testimony in Translation”.

 

Volledig programma (pdf)

 

Praktisch:
Dinsdag 28 november 2017
Universiteit Gent
Vakgroep Vertalen, tolken en communicatie
Lokaal A104
Abdisstraat 1
9000 Gent   

Info en inschrijving (gratis maar verplicht) weldra via www.getuigenisinvertaling.ugent.be

 
De werking van ons Centrum geniet de steun van:logo loterie nl   logo bnb nl       We zijn lid van het BCH  

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u00.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.
twfbytin

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.