Stichting Auschwitz - Namiddag “Muziek onder het Derde Rijk”, 9 november 2017
Actualiteiten
Op donderdag 9 november van 14 tot 20 uur stelt de vzw Auschwitz in Gedachtenis te Brussel de namiddag “Muziek onder het Derde Rijk: Een verloren jeugd” voor, gevolgd door een concert.
 
muziek onder het derde rijk web
In november 2016 stelde de vzw Auschwitz in Gedachtenis te Brussel een nieuw project voor: de namiddag “Muziek in de kampen: Erfgoed en herbeleving”, gevolgd door een concert.
 
Tijdens deze namiddag werd de focus gelegd op het artistieke erfgoed van de muziek die de nazikampen overleefd heeft. Er werden audiovisuele getuigenissen getoond van overlevenden over het orkest van Auschwitz, de met een Oscar bekroonde documentaire The Lady of Number 6 over Alice Herz-Sommer, de pianiste van Theresienstadt en er waren lezingen door Dhr. Herman Van Dormael, ere-conservator van het Kasteel van Gaasbeek en door Dhr. Olivier Opdebeeck, directeur van de Maîtrise de Caen. De dag werd afgesloten met een concert door Helios Azoulay die er samen met zijn Ensemble de Musique Incidentale de muziek uit hun CD ...même à Auschwitz bracht.
 
Vzw Auschwitz in Gedachtenis besloot om van dit project een jaarlijks gebeuren te maken en stelt de tweede editie voor op 9 november 2017. Het programma bestaat dit jaar uit een artistieke lezing over Janusz Korczak, gebracht door de actrice Mevr. Mieke Felix, gevolgd door een gefilmde voorstelling van het opera Brundibár en een lezing door Dr. Naliwajek-Mazurek over kinderen en muziek tijdens WOII in Polen. We sluiten de dag af met een concert van kinderliedjes in het Jiddisch, gebracht door het 25-koppig kinderkoor uit Łódź, Polen.
 
 
Programma:
  • De Janusz Korczak stichting vertelt... (Mieke Felix)
  • Brundibár: Opera van de verloren kinderen
  • Conferentie over kinderen, muziek en deportatie (Dr. Naliwajek-Mazurek)
 
  • Concert: Het kinderkoor van Łódź
 
 
Plaats van de namiddag en van het concert:
Atelier Marcel Hastir
Handelsstraat 51
1000 Brussel

Gratis toegang, maar verplicht reserveren: Georges Boschloos

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.