Stichting Auschwitz - Officiële inhuldiging van de “Struikelstenen” ter nagedachtenis van de familie Sobol te Elsene, 28 april 2015
Actualiteiten

Het AMS (Association pour la Mémoire de la Shoah), Stichting Auschwitz, de Burgemeester en het Schepencollege van Elsene en de familie van Paul Sobol organiseerden een officiële inhuldiging van deze gedenkstenen op 28 april in het Museum van Elsene.

 

Dhr burgemeester Willy Decourty, Mevrouw Marinette De Cloedt, Mevrouw Viviane Teitelbaum, Dhr Bertrand Wert, Dhr Serge Rozen (Voorzitter van het Comité de Coördination des Organisations Juives de Belgique), Dhr Marcel Zalc (Voorzitter van het AMS), en Dhr Henri Goldberg (Voorzitter van Stichting Auschwitz) namen beurtelings het woord.

De ceremonie ter plaatse (Zelfde straat tegenover het museum) in bijzijn van Paul Sobol, werd gevolgd door een receptie in het museum.

Museum van Elsene - Jean Van Volsemstraat 71 - 1050 Elsene

 
Dhr Frédéric Crahay (Zakelijk directeur van de vzw Auschwitz in Gedachtenis) gaf een kort interview aan Radio2 :

 

 

livschitz 1   livschitz 2

 

livschitz 3   livschitz 4

Copyright: Georges Boschloos / Stichting Auschwitz - vzw Auschwitz in Gedachtenis

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.