Stichting Auschwitz - Inhuldiging van de “B” van Auschwitz, 30 januari 2014
Actualiteiten

De inhuldiging van het symbolische beeldhouwwerk van de omgekeerde “B” van het Internationaal Auschwitz Comité zal in Brussel, voor de gebouwen van het Europees Parlement, op donderdag 30 januari plaatsvinden.

 

 

b auschwitz

 
Op 12 juni 2013 werd door het Internationaal Auschwitz Comité een beeldhouwwerk ingehuldigd die de beroemde letter “B” symboliseert. Deze letter werd opzettelijk omgekeerd gemonteerd door de gevangenen van Auschwitz in de inscriptie “Arbeit Macht Frei” die zich boven de inkomstpoort van het concentratiekamp bevindt.
Dit werk toont ook een tekst van Roman Kent: “Wees nooit onverschillig wanneer onrecht plaats vindt, wanneer mensen gediscrimineerd of vervolgd worden. Onverschilligheid doodt.”
Het monument werd op de Wittenbergplatz in Berlijn geplaatst alvorens doorheen verschillende Europese steden te reizen. Tenslotte zal het zijn eindbestemming vinden voor de gebouwen van de VN in New York.

 
U bent uitgenodigd op de inhuldiging die zal plaatsvinden in Brussel, op het Luxemburgplein, voor de gebouwen van het Europees Parlement, op donderdag 30 januari 2014 om 13 uur, door de Heer Schultz, Voorzitter van het Europees Parlement. De ceremonie zal opgeluisterd worden door Zijne Excellentie de Heer Ambassadeur van Duitsland en door Zijne Excellentie de Heer Ambassadeur van Polen.

 

Fotogalerij van de inhuldiging van de “B” in Berlijn op 12 juni 2013

 

Voorstelling in het Duits op de website van het Internationaal Auschwitz Comité

 

Fotogalerij van de inhuldiging van de “B” in Brussel op 30 januari 2014

 

30/01/2014 – Reportage “Handover and unveiling of a statue by the The International Auschwitz Committee: extracts from the ceremony in presence of Martin SCHULZ, EP President” uitgezonden op de website van het Europees Parlement [Overdragen en inhuldigen van een sculptuur van het Internationaal Auschwitz Comité: fragmenten van de ceremonie in aanwezigheid van Dhr Martin Schulz, Voorzitter]

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.