Stichting Auschwitz - Overlijden van Henri Kichka, 25 april 2020
Actualiteiten


Met diepe droefheid vernamen we op zaterdag 25 april het overlijden van onze vriend Henri Kichka.
Hij was een overlevende van de Holocaust en een actieve en onvermoeibare getuige. Jarenlang bezocht hij de scholen om er te getuigen voor de jongeren en begeleidde hij onze studiereis naar Auschwitz. Een groot man heeft ons verlaten ...


henri kichkasporen 23 18 19

Het is nu een maand geleden sinds Henri Kichka te ruste werd gelegd naast zijn echtgenote Lucia op de begraafplaats van het Revadim Kibboets in Israël.

Als enige overlevende van zijn familie na de Tweede Wereldoorlog is Henri sinds de jaren tachtig nooit gestopt de herinnering aan de slachtoffers van de Shoah in ere te houden. Als onvermoeibare getuige vergezelde hij ons bij talrijke gelegenheden op onze studiereizen naar Auschwitz. Hij liet ons dikwijls huilen en ook lachen met zijn humor en zijn woordspelingen. Zijn herinnering blijft in ons geheugen gegrift.

Stichting Auschwitz en het team van de vzw Auschwitz in Gedachtenis willen hem bij deze eren, hem hun dankbaarheid en hun diep respect betonen..

tombe kichka kibboutz revadim
© Elie Kichka

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.