03-05/11/1995: “Het hedendaagse museum in het postmodernistisch tijdperk” - Stichting Auschwitz
Vorige colloquia
Stichting Auschwitz heeft dit colloquium georganiseerd i.s.m. het Joods Museum van Griekenland.
Deze manifestatie, die bijna vijftien voordrachtgevers heeft verenigd van België, Griekenland, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Groot-Brittannië en Israël, zich vooral heeft geïnteresseerd voor de functie van het museum op historisch en pedagogisch niveau. (Centraal stond de vraag wat de historische en pedagogische functie is van een museum)

Publicatie:
De handelingen van het colloquium zijn verkrijgbaar in het Engels en het Frans: S. Rozanis, Y. Thanassekos (red.), “The historical and educational mission of a contemporary museum”/“La mission historique et pédagogique du musée contemporain”, Athene-Brussel, Jewish Museum of Greece en Stichting Auschwitz. (Bulletin trimestriel de la Fondation Auschwitz, nr. 51FR, April-Juni 1996)

Onlinebestelling
 
De werking van ons Centrum geniet de steun van:logo loterie nl   logo bnb nl       We zijn lid van het BCH  

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u00.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.
twfbytin

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.