Stichting Auschwitz - Wedstrijd “Linken en Herinneren”
Wedstrijd “Linken en Herinneren”

activites concours annuelElk jaar organiseert Stichting Auschwitz een wedstrijd in de scholen van de Vlaamse Gemeenschap. We willen alle leerlingen van de derde graad secundair onderwijs betrekken, ongeacht het type.

De wedstrijd staat open voor alle netten en onderwijsvormen en heeft als doel leerlingen te laten nadenken over burgerzin.

Het te behandelen thema houdt niet noodzakelijk verband met het verleden van de kampen of de genocide, maar kan ook betrekking hebben op actuelere thema’s zoals intolerantie, racisme, democratische waarden of burgerschap.

Het spreekt vanzelf dat deze wedstrijd kan ingepast worden in heel uiteenlopende vakken. Als werkvorm kan gekozen worden uit een tekst (verhandeling, gedicht) of een werk met een andere creatieve invalshoek (foto, film, beeld, maquette, schilderij, toneel, muziek, straatproject …).

De laureaten krijgen een erediploma en mogen gratis deelnemen aan onze Studiereis naar Auschwitz-Birkenau ter waarde van € 550,00.

 

Het thema voor 2023-2024 is: “Wat je niet doodt maakt je sterker”.

De uiterste datum voor inschrijving is vrijdag 15 december 2023.


De wedstrijd vindt plaats bij voorkeur rond 27 januari, herdenkingsdag van de bevrijding van Auschwitz-Birkenau.

Wij zijn ervan overtuigd dat de Wedstrijd een ruime weerklank zal vinden en dat uw leerlingen zich zullen onderscheiden door de kwaliteit van hun inzendingen. Wij vragen u dan ook om de mogelijk geïnteresseerden van onze wedstrijd op de hoogte te stellen.

 

Aanvullende informatie is verkrijgbaar bij Georges Boschloos:

Tel.: +32 (0)2 512 79 98 – Contact via e-mail

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.