Stichting Auschwitz - Label ‘Bakens voor Burgerzin’ voor het schooljaar 2022-2023
Actualiteiten


Regelmatig vallen scholen in de prijzen dankzij hun uitzonderlijke inzet voor milieu of sport. De vzw Auschwitz in Gedachtenis wil die scholen belonen die zich speciaal en spontaan inzetten voor burgerzin en kent elk jaar het label Bakens voor Burgerzin toe.


bakens-voor-burgerzin

We vragen ons vaak af hoe we onze kinderen kunnen voorbereiden om in deze “turbulente” wereld te leven, hoe we hen kunnen leren onafhankelijk en kritisch na te denken en beter samen te leven en hoe we hen kunnen helpen communiceren met de anderen, met respect en begrip voor elkaars verschillen.

De waarden van burgerzin onderwijzen is even belangrijk als leren lezen en schrijven.

De vzw Auschwitz in Gedachtenis heeft besloten, in samenwerking met haar Nederlandstalige en Franstalige pedagogische commissies, die scholen voor het voetlicht te brengen die extra inspanningen leveren op het gebied van herinneringseducatie en/of die het initiatief nemen om tolerantie, respect en burgerzin in de klas aan te leren, door hen het label ‘Bakens voor Burgerzin’ toe te kennen.

Meer informatie, reglement en registratieformulier (pdf)


Voor nadere inlichtingen: vzw Auschwitz in Gedachtenis – Georges Boschloos
Tel.: +32 (0)2 512 79 98 – Contact via e-mail

 

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.