Stichting Auschwitz - Terugkeer van onze filmclub ‘Verdoken beelden’
Actualiteiten

 

Na anderhalf jaar ‘cinemastilte’ is het zover: ‘Verdoken Beelden’, de filmclub van Stichting Auschwitz heeft zes schitterende films uitgekozen rond het thema Verzet om u deze nieuwe editie aan te bieden.


banner verdoken beelden 2021 22 web

De titels voor lente 2022 zijn:

filmclub 2021 22 lente web
 • Dinsdag 29 maart 2022 om 19u
  LES FEMMES DE L’OMBRE
  Jean-Paul Salomé (Frankrijk - 2008 - 2u)

  Louise wordt gerekruteerd door de SOE, een geheime inlichtingen- en sabotagedienst onder leiding van Churchill. In allerijl krijgt zij haar eerste opdracht, de exfiltratie van een Britse agent die in Duitse handen is gevallen terwijl hij voorbereidingen treft voor de landing in Normandië. Louise moet eerst een commando samenstellen van vrouwen die speciaal voor de operatie zijn uitgekozen. Ze neemt Suzy in dienst, een cabaretdanseres die uitblinkt in de kunst van het mannen verleiden; vervolgens Gaëlle, een chemicus die gespecialiseerd is in explosieven en tenslotte Jeanne, een prostituee die in staat is tot koelbloedige moord. Na geparachuteerd te zijn in Normandië, krijgen ze het gezelschap van Maria, een Italiaanse Jodin, radio-operatrice en het laatste stukje van de puzzel. Vijf vrouwen die nog geen heldinnen waren, maar het wel zullen moeten worden.
  Met: Sophie Marceau, Julie Depardieu, Marie Gillain ...

  In het Frans

  Trailer


 • Dinsdag 26 april 2022 om 19u
  ZWARTBOEK
  Paul Verhoeven (2006 - Nederland - 2u25)

  Den Haag, Nederland, tijdens de Duitse bezetting. Wanneer haar schuilplaats door een bom wordt verwoest, probeert de mooie zangeres Rachel Stein met een groep Joden het reeds bevrijde Zuid-Holland te bereiken. Maar een Duitse patrouille onderschept hen; alleen Rachel ontsnapt aan het bloedbad. Zij sluit zich aan bij het verzet en onder de naam Ellis de Vries slaagt zij erin te infiltreren in de Duitse inlichtingendienst.
  Met: Carice Van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman ...

  Trailer


 • Dinsdag 31 mei 2022 om 19u
  MIASTO 44
  Jan Komasa (Polen - 2014 - 2u10)

  1944. Warschau is onder Nazibewind. Op 1 augustus, wanneer de Sovjettroepen dichterbij komen, komt de hele stad in opstand. Poolse jongeren sluiten zich aan bij het Verzet voor wat zij zien als een bij voorbaat gewonnen strijd die niet langer dan drie dagen zou duren. Onder de revolutionairen zijn Stefan en zijn bende, de meesten uit de middenklasse van Warschau: ze zijn onervaren, idealistisch en naïef. Net als zoveel andere jongeren dromen ze van vrijheid en heldendom. De gruwel van de oorlog heeft echter een veel tragischer lot voor hen in petto ...
  Met: Zofia Wichlacz, Jozef Pawlowski ...

  In het Pools ondertiteld in het Frans

  Trailer


Wij hopen u talrijk te mogen terug te zien op het gekende adres:
Cinema AVENTURE
Centrumgalerij
Kleerkopersstraat 15
1000 Brussel

DE SANITAIRE MAATREGELEN INZAKE COVID-19 DIENEN GERESPECTEERD TE WORDEN.

De prijs van het ticket is nog steeds 6 €, aan te kopen aan het loket van de cinema.

OPGELET!

Wij moeten helaas vaststellen dat het onmogelijk wordt om kwaliteitsvolle kopieën van de films te vinden met Nederlandstalige ondertiteling. Het is dan ook met onze welgemeende excuses voor het ongemak voor ons Nederlandstalig publiek dat de films uitsluitend met Franstalige onderschriften zullen vertoond worden.

Alle informatie en online ticketaankoop op de website van Cinema Aventure

 

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.