Stichting Auschwitz - Uitreiking van de Prijzen Stichting Auschwitz 2013-2014: 9 oktober 2014
Actualiteiten

Academische Zitting van de uitreiking van de Prijzen Stichting Auschwitz op donderdag 9 oktober 2014 om 18 uur in het stadhuis van Brussel.


Stichting Auschwitz beloont jaarlijks twee universitaire werken van hoog niveau ter ere van alle slachtoffers van de naziconcentratiekampen en moordcentra. De Prijzen voor het academische jaar 2013-2014 werden aan de volgende onderzoekers toegekend:

 

  • De ‘Prijs Stichting Auschwitz’ werd toegekend aan Mijnheer Bert INGELAERE voor zijn werk Peasants, Power and the Past. The Gacaca Courts and Rwanda’s Transition ‘From Below’, Universiteit Antwerpen, december 2012.
  • De ‘Prijs Stichting Auschwitz – Jacques Rozenberg’ werd toegekend aan Mevrouw Corinne BENESTROFF voor haar werk Résistance et résilience dans l’œuvre de Jorge Semprun, Universiteit Paris 8 Vincennes in Saint-Denis, 2013.

     

  • Daarnaast komen Mevrouw Patricia NAFTALI, voor haar werk La construction du ‘Droit à la vérité’ en droit international. Une ressource ambivalente à la croisée de plusieurs mobilisations, ULB, 2013 en mevrouw Valentina VANZANI, voor haar werk La Sociologia di fronte all'abisso della Shoah, Universita’ degli studi di Roma ‘Tor Vergata’, 2013, in aanmerking om gebruik te maken van artikel 4 van het reglement. Dat stipuleert dat de Beheersraad van Stichting Auschwitz hen een subsidie kan toestaan in het kader van een onderzoeksovereenkomst, om hun artikel te publiceren in ons tijdschrift Getuigen tussen geschiedenis en herinnering of op onze website.

 

  • De ‘Onderzoeksbeurs van Stichting Auschwitz’ werd toegekend aan Mevrouw Izabela KAZEJAK voor haar onderzoeksproject Local history of Jews, Local Memory of Jews and Local Discourses on Jewsin a Comparative Perspective – Interpretations of Local History and Culture: Wroclaw, Prague, Budapest, Bratislava, Bucharest, Vienna, Moscow, Petersburg, L’viv, Kiev.

 

De Prijzen worden uitgereikt tijdens een academische zitting. Die zal plaatsvinden in aanwezigheid van de hoogste academische en politieke autoriteiten van het land, op donderdag 9 oktober 2014 om 18 uur in de gotische zaal van het stadhuis op de Brusselse Grote Markt (ingang: trap der Leeuwen).

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.