Stichting Auschwitz - Uitreiking van de Prijzen Stichting Auschwitz 2017-2018, 22 oktober 2018
Actualiteiten

Academische Zitting voor de uitreiking van de prijs van Stichting Auschwitz op maandag 22 oktober 2018 om 18 uur in het Stadhuis van Brussel.


Stichting Auschwitz beloont jaarlijks universitaire werken van hoog niveau ter ere van alle slachtoffers van de naziconcentratiekampen en moordcentra. De Prijzen voor het academische jaar 2017-2018 werden aan de volgende onderzoekers toegekend: 

  • De ‘Prijs van Stichting Auschwitz’ wordt toegekend aan Mevrouw Yasmina ZIAN voor haar werk getiteld Un antisémitisme latent? La criminalisation du Juif de Cureghem par la Sûreté publique et ses institutions partenaires (1880-1930), thèse de doctorat en histoire contemporaine, Université libre de Bruxelles en Technische Universität Berlin, 2017-2018.

  • De ‘Prijs van Stichting Auschwitz – Jacques Rozenberg’ wordt toegekend aan Mijnheer Antoine BURGARD voor zijn werk getiteld ‘Une nouvelle vie dans un nouveau pays.’ Trajectoires d’orphelins de la Shoah vers le Canada, 1947-1952, thèse de doctorat en Histoire, Université du Québec à Montréal / Université Lumière Lyon 2, 2017.

  • De Beheersraad van Stichting Auschwitz heeft een subsidie toegewezen in het kader van een onderzoeksovereenkomst, aan onderzoekers voor het schrijven van een artikel voor publicatie in ons tijdschrift Getuigen tussen geschiedenis en herinnering, of voor onze website:
    • Mevrouw Juliane RENETZEDERLegitimistischer Widerstand gegen den Nationalsozialismus in Tirol. Eine Analyse von Sondergerichtsakten im Kontext des nationalsozialistischen Repressionsapparats, Diplomarbeit, Masterstudium Geschichte, angestrebter akademischer Grad, Magistra der Philosophie (Mag. phil.), Lehramtsstudium, UF Deutsch, UF Geschichte, Sozialkunde und politische Bildung, Universität Wien, 2017.
    • Mevrouw Audrey BARDIZBANIANAprès la Shoah: écritures de la trace dans les œuvres de Jonathan Safran Foer, Daniel Mendelsohn et Art Spiegelman, thèse de doctorat en Études anglophones, Université Paris IV-Sorbonne. École doctorale IV: Civilisations, cultures, littératures et sociétés, 2017.

  • De ‘Onderzoeksbeurs van Stichting Auschwitz’ wordt toegekend aan Mijnheer Lior BECKER voor zijn doctoraatsproject getiteld A Mention to Those Who Were not Mentioned: The Alternative Holocaust Memory of Yizkor Books, PhD candidate in history, in the History Department, Uppsala University, Sweden - The Hugo Valentin Center for Holocaust and Genocide Studies.

 

De Prijzen worden uitgereikd tijdens een academische zitting, op uitnodiging van de Burgemeester van Brussel-Stad, het Schepencollege van Brussel-Stad en De Heer Henri GOLDBERG, Voorzitter en de Raad van Bestuur van de vzw Auschwitz in Gedachtenis.

Deze zal plaatsvinden in aanwezigheid van de hoogste academische en politieke autoriteiten van het land, op maandag 22 oktober 2018 om 18 uur in de Gotische Zaal van het Stadhuis op de Brusselse Grote Markt (Ingang langs de Leeuwentrap).

Na een muzikale intermezzo op het einde van de academische zitting heffen we het glas op de vriendschap.

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.