Stichting Auschwitz - Filmclub “Verdoken beelden” 2019 – “The Great Dictator”, dinsdag 29 oktober
Actualiteiten

De vzw Auschwitz in Gedachtenis vertoont in 2019 voor de vijfde keer een reeks films in de Brusselse Cinema AVENTURE. Dit jaar is het thema “Propaganda”. De vijfde film is THE GREAT DICTATOR.


We zetten de filmclub “VERDOKEN BEELDEN” dit jaar voort met zes nieuwe filmvertoningen:

banner verdoken beelden 2019 web

Noteer volgende datum voor de vierde vertoning van de filmclub:

  • Dinsdag 29 oktober 2019 om 19u30

THE GREAT DICTATOR – Charles Chaplin (1940 – Verenigde Staten – 125 min.)


great dictator nl webDeze film, bedacht vóór de toetreding van de VS tot de Tweede Wereldoorlog, was de commercieel meest succesvolle prent van Charles Chaplin en liet de Amerikaanse publieke opinie overhellen ten gunste van de Europese democratieën op een moment dat alleen het Verenigd Koninkrijk zich nog steeds verzette tegen nazi-Duitsland.

Hij wordt openlijk geïnspireerd door het naziregime van Hitler. De Duitse regering had ook formeel geprotesteerd tegen de verdeling ervan en verzocht de stopzetting van het project dat Chaplin enthousiast wist te voltooien, ondanks de druk.
De dictator Adenoid Hynkel, gespeeld door Chaplin, is grotendeels geïnspireerd door Hitler en het karakter van Benzino Napoleoni (gespeeld door Jack Oakie) werd geïnspireerd door Benito Mussolini.

Hoewel vroeg in het begin van de Tweede Wereldoorlog gedraaid, anticipeert de film op de mogelijkheid van een nieuwe oorlog in Europa, terwijl hij waarschuwt voor de brutaliteit van het naziregime. De dictator stelt het nazisme voor als een dodelijk gevaar, zowel voor de Joodse gemeenschappen in Europa, als voor de hele mensheid en voor de democratie.

Met: Charles Chaplin, Paulette Goddard, Jack Oakie ...

Trailer


Praktisch:

Alle voorstellingen vinden plaats om 19u30 in:
CINEMA AVENTURE
Centrumgalerij
Kleerkopersstraat 15
1000 Brussel

Prijs: € 6,00

U hoeft niet te reserveren voor deze vertoning. Het volstaat uw ticket aan de kassa te kopen net vóór het begin van de film.

Meer informatie over de filmclub 2019

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.