Stichting Auschwitz - filmclub ‘Verdoken beelden’ 2022-2023 – ‘Music Box’, 27 september 2022
Actualiteiten

 

Vzw Auschwitz in Gedachtenis vertoont opnieuw in 2022-2023 een reeks films in de Brusselse Cinema AVENTURE. Dit jaar is het thema ‘De daders’. De eerste film is Music Box.


We zetten de filmclub ‘VERDOKEN BEELDEN’ dit jaar voort met zes filmvertoningen.

filmclub 22 23 banner


Noteer volgende datum voor de eerste vertoning van de filmclub:

  • Dinsdag 27 september 2022 om 19u

MUSIC BOX – Costa-Gavras (Verenigde Staten – 1989 – 124 min.)


cine club sobibor webMusic Box is een Amerikaanse film uit 1989 die het verhaal vertelt van een Hongaars-Amerikaanse immigrant die ervan wordt beschuldigd een oorlogsmisdadiger te zijn. De plot draait om zijn dochter, een advocate, die hem verdedigt, en haar strijd om de waarheid boven tafel te krijgen.

De film werd geschreven door Joe Eszterhas en geregisseerd door Costa-Gavras en won de Gouden Beer op het 40e Internationale Filmfestival van Berlijn.

De film is losjes gebaseerd op de echte levens van John Demjanjuk en van de auteur Joe Eszterhas zelf. Eszterhas kwam er op 45-jarige leeftijd achter dat zijn vader, graaf István Esterházy, zijn betrokkenheid in oorlogstijd bij de fascistische en militant racistische Pijlkruispartij in Hongarije had verzwegen. Volgens Eszterhas organiseerde zijn vader ‘boekverbrandingen en maakte hij de meest verachtelijke antisemitische propaganda die je je maar kunt voorstellen’.

Na deze ontdekking verbrak Eszterhas alle contact met zijn vader en kwam het nooit meer tot een verzoening voor Istváns dood. Gebaseerd op zijn boek Hollywood Animal, schreef Joe Eszterhas het scenario voor Music Box bijna tien jaar voordat hij de waarheid over zijn vader ontdekte. Hij gaf zijn vader zelfs een kopie van het script te lezen voordat de film werd gemaakt, zonder te denken dat zijn leven spoedig een afspiegeling zou zijn van zijn kunst.

Met: Jessica Lange, Armin Mueller-Stahl, Frederic Forrest ...

In het Engels ondertiteld in het Frans.

Trailer

OPGELET!

Wij moeten helaas vaststellen dat het onmogelijk is om een kwaliteitsvolle kopie van de film te vinden met Nederlandstalige ondertiteling. Het is dan ook met onze welgemeende excuses voor het ongemak voor ons Nederlandstalig publiek dat de film uitsluitend met Franstalige onderschriften zal vertoond wordenPraktisch:

Alle voorstellingen vinden plaats om 19u in:
Cinema AVENTURE
Centrumgalerij
Kleerkopersstraat 15
1000 BrusselDe prijs van het ticket is nog steeds 6 €.

U hoeft niet te reserveren voor deze vertoning. Het volstaat uw ticket aan de kassa te kopen net vóór het begin van de film.

Alle informatie en online ticketaankoop op de website van Cinema Aventure
 

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.