Stichting Auschwitz - Filmclub ‘Verdoken beelden’ 2022-2023 – ‘Persian Lessons’, 25 oktober 2022
Actualiteiten

 

Vzw Auschwitz in Gedachtenis vertoont opnieuw in 2022-2023 een reeks films in de Brusselse Cinema AVENTURE. Dit jaar is het thema ‘De daders’. De tweede film is Persian Lessons.


We zetten de filmclub ‘VERDOKEN BEELDEN’ dit jaar voort met zes filmvertoningen.

filmclub 22 23 banner


Noteer volgende datum voor de eerste vertoning van de filmclub:

  • Dinsdag 25 oktober 2022 om 19u

PERSIAN LESSONS – Vadim Perelman (2020 – Duitsland/Rusland/Wit-Rusland – 127 min.)


2022 persian lessons webPersian Lessons is een Russisch – Wit-Russisch oorlogsdrama uit 2020, geregisseerd door Vadim Perelman. De film werd gedeeltelijk geïnspireerd door het korte verhaal Erfindung einer Sprache van de Duitse schrijver Wolfgang Kohlhaase.
De film werd geselecteerd als de Wit-Russische inzending voor de Beste Buitenlandse Speelfilm bij de 93e Academy Awards. Deze werd echter door de Academy gediskwalificeerd omdat de meeste personen die bij het maken van de film betrokken waren niet uit Wit-Rusland afkomstig waren.

De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Duits concentratiekamp. Een Joodse man (Gilles) vertelt de commandant dat hij een moeder uit België had en een vader uit Iran. De plaatsvervangend commandant is geïntrigeerd en vraagt om Perzisch te worden onderwezen, maar Gilles liegt, hij spreekt geen Perzisch en zal een totaal nieuwe taal moeten uitvinden. Hij verkrijgt wel een plaats in de keukens waar hij lichte taken uitvoert, een benijdenswaardige positie, waar de bewakers voornamelijk vrouwen zijn, maar aantoonbaar wreder dan de mannelijke bewakers (het vrouwelijke hoofdpersonage Elsa is gemodelleerd naar het waar bestaande persoon Elsa Ehrich). 

Persian Lessons ging op 22 februari 2020 in première op het Berlin International Film Festival.

Met: Nahuel Pérez Biscayart, Lars Eidinger, Jonas Nay ...

Engels met Franse ondertiteling.

Trailer

OPGELET!

Wij moeten helaas vaststellen dat het onmogelijk is om een kwaliteitsvolle kopie van de film te vinden met Nederlandstalige ondertiteling. Het is dan ook met onze welgemeende excuses voor het ongemak voor ons Nederlandstalig publiek dat de film uitsluitend met Franstalige onderschriften zal vertoond worden.

Praktisch:

Alle voorstellingen vinden plaats om 19u in:
Cinema AVENTURE
Centrumgalerij
Kleerkopersstraat 15
1000 Brussel

Toegangsprijs is € 6.

U hoeft niet te reserveren voor deze vertoning. Het volstaat uw ticket aan de kassa te kopen net vóór het begin van de film.

Alle informatie en online ticketaankoop op de website van Cinema Aventure
 

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.