Stichting Auschwitz - Uitreiking van de Prijzen van Stichting Auschwitz, 9 november 2022
Actualiteiten


Academische Zitting voor de uitreiking van de prijzen van Stichting Auschwitz 2021-2022 op woensdag 9 november om 18 uur in het Stadhuis van Brussel.


Stichting Auschwitz beloont jaarlijks universitaire werkstukken van hoog niveau, als een hommage aan alle slachtoffers van de naziconcentratiekampen en -moordcentra.

De prijzen voor het academiejaar 2021-2022 worden aan de volgende onderzoek(st)ers toegekend:

  • De ‘Prijs Stichting Auschwitz’ (€ 3.125) aan Mevrouw Ines ZAHRA voor haar werk getiteld « Ô Dieu jusques à quand ? » Penser, représenter, élaborer le traumatisme des guerres de Religion dans la tragédie française de 1562 à 1610, thèse de doctorat en Arts du spectacle, Université Paris Nanterre, 2021.

 

  • De ‘Prijs Stichting Auschwitz – Jacques Rozenberg’ (€ 3.125) aan Mevrouw Susanne BARTH voor haar werk getiteld The Oberschlesische Hydrierwerke AG and the Auschwitz Subcamp Blechhammer, 1939-1945, Dissertation submitted to the Faculty of the Humanities and Social Sciences at the Carl-von-Ossietzky University of Oldenburg, Germany, 2020.

  • Een ‘Speciale juryprijs’ (€ 3.125) wordt toegekend aan de Heer Rudy RIGAUT voor zijn werk getiteld « JUIFS » dans la zone littorale du Nord et du Pas-de-Calais du début du XIXe siècle à la fin des années 2010, thèse de doctorat en histoire, École doctorale Sciences de l’homme et de la société (SHS) Lille, Université d’Artois (Arras), 2020.

 

  • De ‘Onderzoeksbeurs van Stichting Auschwitz’ (€ 3.125) gaat naar de Heer Benjamin NDJAMA voor zijn documentaireproject getiteld Le génocide Rwandais over de manier waarop de herinnering aan de genocide wordt doorgegeven aan en overgebracht op de jongere generaties. De auteur van het project is student in de masteropleiding Afrikaanse Studies aan de ULB.

De academische zitting voor de uitreiking van de Prijzen van Stichting Auschwitz 2021-2022 zal op woensdag 9 november 2022 om 18u stipt (onthaal vanaf 17.30 uur) in de Gotische zaal van het Stadhuis van Brussel plaatsvinden, op uitnodiging van:

  • De Heer Philippe CLOSE, Burgemeester van Brussel-Stad, en het Schepencollege van Brussel-Stad
  • De Heer Henri GOLDBERG, Voorzitter, en de Raad van Bestuur van de vzw Auschwitz in Gedachtenis


en zal opgesierd worden door de aanwezigheid van:

  • De Heer Xavier LEPOIVRE, Adjunct-kabinetschef van de Heer Thomas DERMINE, Staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen, belast met Wetenschapsbeleid, toegevoegd aan de minister van Economie en Werk
  • Zijne Excellentie de Heer Martin KOTTHAUS, Buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland bij het Koninkrijk België
  • Zijne Excellentie de Heer François SÉNÉMAUD, Ambassadeur van Frankrijk in België

Om de academische zitting bij te wonen, is een voorafgaande inschrijving vereist (met vermelding van naam, functie en e-mailadres), te sturen naar Daniel Weyssow

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.