Stichting Auschwitz - Nieuwe filmclub “Verdoken beelden”
Actualiteiten

Vzw Auschwitz in Gedachtenis start een nieuw project in de vorm van een filmclub onder de titel “Verdoken beelden” die zal doorgaan in Cinema AVENTURE in Brussel.


2015 wordt voor Stichting Auschwitz een filmjaar!

Er worden dit jaar twee projecties van documentaires geprogrammeerd, twee speciale projecties voor scholen en een gloednieuw project onder de vorm van een filmclub “VERDOKEN BEELDEN” met vier vertoningen van fictie-films.

 

flyer cine club nl

 

Noteer alvast volgende data voor de vertoningen van de filmclub:

 • Donderdag 2 april 2015 om 19u30

  LORE – Cate Shortland (2012/Duitsland-Australië-UK)
  Kort voor het einde van de Tweede Wereldoorlog zal een gezin van vijf broers en zussen, verlaten door hun nazi-ouders die gearresteerd werden door de geallieerden, van het zuiden van Duitsland naar het noorden trekken om toevlucht te zoeken bij hun oma in de buurt van Hamburg. Tijdens deze reis ontmoeten ze vrienden en vijanden en Lore begint zich vragen te stellen bij de waarheden van haar opvoeding.
  Met: Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina, Nele Trebs...

 • Donderdag 4 juni 2015 om 19u30

  EVERYTHING IS ILLUMINATED – Liev Schreiber (2005/USA)
  Jonathan Safran Foer is een verzamelaar van herinneringen. Bij de dood van zijn grootmoeder komt Jonathan in het bezit van een zeer oude foto om toe te voegen aan zijn collectie: zijn grootvader vergezeld door een jonge Oekraïense tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo start het avontuur van een jonge Jood in de Verenigde Staten die naar Oekraïne reist op zoek naar Augustine, de vrouw die zijn grootvader Safran in 1942 gered heeft van de nazi's.
  Met: Elijah Wood, Eugene Hutz, Jonathan Safran Foer...

 • Donderdag 24 september 2015 om 19u30

  PHOENIX – Christian Petzold (2014/Duitsland)
  De film speelt zich af in Duitsland in de herfst van 1945. Nelly Lenz, een jonge Joodse vrouw, ontsnapt aan de dood in de kampen, maar heeft er ernstige letsels aan overgehouden op lichaam en gezicht. Gezichtsreconstructie stelt haar in staat om haar wonden te genezen, maar zij is compleet onherkenbaar geworden. Afgezien van Lene, haar beste vriendin, weet niemand dat Nelly nog in leven is. Nelly gelooft Lene niet wanneer deze zegt dat het haar ex-man is die haar verraden heeft aan de nazi's en ze begint alleen een zoektocht naar Johnny.
  Met: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorf...

 • Donderdag 26 november 2015 om 19u30
  THE READER – Stephen Daldry (2008/Duitsland-USA)
  In Neustadt, in 1958, kent een middelbare schoolstudent van 15 jaar, Michael Berg een verhouding gedurende een zomer lang met Hanna Schmitz, een werkneemster van een trambedrijf, die twee keer zo oud is als hij. Ze vraagt hem om voor haar voor te lezen bij elk van hun ontmoetingen. Na het verkrijgen van een promotie naar een kantoorbaan, verdwijnt Hanna zonder enige waarschuwing. Hij zal haar pas terugzien in 1966. Hij is dan student rechten en is voorbestemd om advocaat te worden. Een van zijn leraren neemt hem, samen met enkele vrienden, mee om het proces van de voormalige SS-bewakers (Aufseherin) van Auschwitz bij te wonen. Daar ontdekt hij met verbazing dat Hanna een van de verdachten is, van wie hij nooit meer iets hoorde.
  Met: Kate Winslet, Ralph Fiennes, Lena Olin...


De data en het programma van de projecties van documentaires en voor scholen liggen momenteel nog niet vast.

U wordt hiervan weldra op de hoogte gebracht.

 

Praktisch:

Alle projecties zullen plaatsvinden om 19u30 in:
CINEMA AVENTURE
Centrumgalerij
Kleerkopersstraat 57
1000 Brussel

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.