Studiereis “In het Spoor van de Shoah in Polen”, van 6 tot en met 1 augustus 2018 - Stichting Auschwitz
Actualiteiten
U kan zich vanaf nu inschrijven voor de infodagen die doorgaan te Brussel op zaterdag 2 december 2017 en 3 februari 2018 van 13 tot 16 uur. U krijgt daar alle nuttige en praktische informatie betreffende onze jaarlijkse studiereis (van maandag 6 tot en met maandag 13 augustus) naar de moordcentra in Polen (complementair aan onze studiereis naar Auschwitz).
 
logo pologne nl
Om het parcours van de gedeporteerde Joden uit Oost-Europa vanuit een historische invalshoek te belichten, bezoeken we de vijf moordcentra – Chełmno, Majdanek, Bełżec, Sobibór en Treblinka – met de daarbij horende steden en deportatieoorden. We voorzien pedagogische ondersteuning met getuigenissen, mappen en fotomateriaal.
 
Om het bezoek ter plaatse vlot te laten verlopen, wordt een vormingsbijeenkomst georganiseerd (zaterdag 2 juni 2018 van 9 tot 16 uur). Daar het een ander facet van de Shoah betreft, waar wij in West-Europa minder mee vertrouwd zijn, lijkt het ons opportuun om een inleiding te geven alvorens de studiereis aan te vatten.
 
treblinka rampe
Treblinka, monument dat de spoorweg symboliseert die leidde tot aan het perron in het moordcentrum.
 
Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend inschrijven voor de infodagen die plaatsvinden op zaterdag 2 december 2017 en 3 februari 2018 van 13 tot 16 uur (geen enkele betaling zal aanvaard worden voor deze datum).
 
 
 
 
Voor verdere vragen, of opmerkingen, gelieve een mail te sturen naar Georges Boschloos.
 
De werking van ons Centrum geniet de steun van:logo loterie nl   logo bnb nl       We zijn lid van het BCH  

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u00.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.
twfbytin

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.