Stichting Auschwitz - Uitreiking van de Prijzen van Stichting Auschwitz, 27 oktober 2021
Actualiteiten


Academische Zitting voor de uitreiking van de prijzen van Stichting Auschwitz op woensdag 27 oktober om 18 uur in het Stadhuis van Brussel.


Stichting Auschwitz beloont jaarlijks universitaire werkstukken van hoog niveau, als een hommage aan alle slachtoffers van de naziconcentratiekampen en moordcentra.

De prijzen voor het academie jaar 2020-2021 worden aan de volgende onderzoek(st)ers toegekend:

 • De ‘Prijs Stichting Auschwitz’ (€ 3.125) aan de Heer Tom VANASSCHE voor zijn werk getiteld Ruptured Affections: The Pathos of Anti-Pathos in Shoah Literature and Historiography, Inaugural-Dissertation zur Erlangung der Doktorwürde der Philologischen Fakultät der Albert-Ludwigs-Universität Freiburg i. Br., 2020.

 

 • De ‘Prijs Stichting Auschwitz – Jacques Rozenberg’ (€ 3.125) aan Mevrouw Anna Veronica POBBE voor haar werk getiteld Hans Biebow dopo il 1941: la Wehrmacht, la Soluzione Finale e la fine del ghetto di Łódź, Corso di Dottorato in ‘Culture d’Europa, Ambiente, Spazi, Storie, Arti, Idee’, Università degli Studi di Trente, Settore scientifico-disciplinare, 2019.

 • Een ‘Bijzondere vermelding van de jury’ wordt toegekend aan de Heer Pierre GOETSCHEL voor zijn documentaire getiteld La Dernière d’entre elles, Les films de l’œil sauvage, Frankrijk, 52 en 70 min, 2019.

 

 • De ‘Onderzoeksbeurs van Stichting Auschwitz’ (€ 3.125) aan Mevrouw Erika SILVESTRI voor haar onderzoeksproject getiteld Family secrets: trans-generational memory transmission of Aktion T4, Doctoral candidate at Zentrum für Antisemitismusforschung, TU Berlin. Cotutelle with La Sapienza University of Rome.

 • Een ‘Bijzondere vermelding van de jury’, als onderdeel van de Onderzoeksbeurs, komen de Heer Grégory CÉLERSE en aan Mevrouw Catherine BERNSTEIN toe voor hun documentaire filmproject getiteld Les Oubliés du 11 septembre 42, Kuiv Productions (Vincent Sacripanti, Développement & Distribution), Parijs.


De academische zitting voor de uitreiking van de Prijzen van Stichting Auschwitz 2021-2022 zal op woensdag 27 oktober 2021 om 18u stipt (receptie vanaf 17.30 uur) in de Gotische zaal van het Stadhuis van Brussel plaatsviden, op uitnodiging van:

 • De Heer Philippe CLOSE, Burgemeester van Brussel-Stad, en het Schepencollege van Brussel-Stad
 • De Heer Henri GOLDBERG, Voorzitter, en de Raad van Bestuur van de vzw Auschwitz in Gedachtenis


en zal opgesierd worden door de aanwezigheid van:

 • De Heer Thomas DERMINE, Staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen, belast met Wetenschapsbeleid, toegevoegd aan de minister van Economie en Werk
 • De Heer Sammy MAHDI, Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, bevoegd voor de Nationale Loterij
 • Zijne Excellentie de Heer Francesco GENUARDI, Ambassadeur van Italië in België
 • Zijne Excellentie de Heer Martin KOTTHAUS, Buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland bij het Koninkrijk België
 • Mevrouw Sophie VILLETTE, Eerste Raadgeefster, die Hare Excellentie Mevrouw Hélène FARNAUD-DEFROMONT, Ambassadeur van Frankrijk in België, zal vertegenwoordigen

Om de academische zitting bij te wonen, is een voorafgaande registratie vereist (met vermelding van naam, functie en e-mailadres), te sturen naar Daniel Weyssow

Contact

Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis
Wolstraat 17/Bus 50 – B-1000 Brussel
  +32 (0)2 512 79 98
  info@auschwitz.be
KBO Stichting Auschwitz: 0876787354
KBO Auschwitz in Gedachtenis: 0420667323

Kantoren geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u30 en 16u30.
Raadpleging ter plaatse enkel op afspraak.

fbytininstagram logo

Lid worden

Wilt u lid worden van de vzw Auschwitz in Gedachtenis, deelnemen aan haar activiteiten of gewoon haar werking ondersteunen, contacteer ons en stort € 40 op rekeningnummer IBAN: BE55 3100 7805 1744 – BIC: BBRUBEBB.
Elke gift van meer dan € 40 geeft recht op een belastingvermindering in België.

Schrijf in

op onze nieuwsbrief in het Nederlands
captcha 
Ik ga akkoord met Privacy beleid
De website van vzw Auschwitz in Gedachtenis en van de Stichting Auschwitz maakt gebruik van cookies om het surfen op de site te vergemakkelijken en om bepaalde functies toe te laten. Door de website verder te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.